Hasan Salihamidžić u tišini završava spektakularan transfer

Brazzo
Minhenski Bayern ovog ljeta bi mogao dobiti dva fantastična pojačanja.

Sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić uveliko radi na okončanju velikih transfera, pa bi od naredne sezone dres bavarskog velikana mogli nositi reprezentativci Njemačke Leroy Sane i Kai Havertz.

I dok se o pregovorima s Manchester Citjyem o transferu Sanea već uveliko piše, Salihamidžić u tišini pokušava završiti transfer fenomenalnog veziste Bayera iz Leverkusena Kaija Havertza.

Tim iz Leverkusena je spreman da proda svog dragulja za 90 miliona eura. Bayern je 20-godišnjaka postavio kao primarnu metu, a Bayer traži da se transfer što prije završi kako bi oni mogli planirati narednu sezonu.

To se uklapa i u planove tima iz Minhena. Neće biti nikakvo čudo ako u narednim danima Salihamidžić završi ovaj ogromni transfer, te Havertz postane član najvećeg njemačkog kluba.

S druge strane Saneov transfer treba očekivati u nešto kasnijoj fazi prelaznog roka, ali izvjesno je da će i on obući dres bavarskog giganta od naredne sezone.

Očigledno je da će Bayern biti znatno jači naredne sezone na svim pozicijama i pravo je pitanje hoće li im u narednim godinama iko uspjeti parirati u Bundesligi.