Hasan Salihamidžić u Torinu završava veliki transfer

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dobio je novi zadatak.

Bavarski velikan će tokom ljeta pokušati da obnovi tim. Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom u Minhen, a Salihamidžić je dobio zadatak - dovođenje Paula Dybale.

Braco je u odličnim odnosima sa rukovodstvome ekipe iz Torina. Prijateljstva ga vežu jer je jedno vrijeme nosio dres Stare dame, pa će imati olakšice u pregovorima oko potencijalnog transfera.

A dovesti Dybalu neće biti lako. Iako je Bayern spremio veliku ponudu, konkurencija za dovođenje sjajnog Argentinca je ogromna, a u redu pored Bavaraca stoje, Chelsea, Liverpool, Inter i Real Madrid.

Nije poznato koliko će Bayern ponuditi novca za Dybalu, ali se spominje cifra od 75 miliona eura. Navodno je i pred Dybalu postavljen i zaista sjajan uguvor, prenosi SportSport.ba.

Bavarski velikan je Argentincu spremio četverogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni, što je svakako izuzetno privlačna cifra i mnogo veća od trenutne koju zarađuje u Juventusu (7 miliona eura).

Argentinski fudbaler nije pretjerano zadovoljan svojom ulogom među Bianconerima. U posljednje vrijeme ga trener Massimiliano Allegri često izostavlja iz ekipe i navodno i Dybala razmišlja o odlasku.

Ove sezone sjajni napadač je nastupio u ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima. Očigledno je da igra lošiju sezonu nego što je bila prošla, pa je postigao devet golova i upisao je šest asistencija.

Dybala je član Stare dame iz Torina postao 2015. godine. Stigao je iz Palerma 2015. godine i dao je veliki doprinos u osvajanju tri Scudetta.

Ukupno je za Juve odigrao 172 utakmica i postigao je 77 golova. Ugovorom je vezan do ljeta 2022. godine.