Hasbulla nogom udario Abdua na UFC eventu u Abu Dhabiju, mnogi prizivaju njihovu borbu

,

Na UFC-ovom spektaklu u Abu Dhabiju prisutni su bili Hasbulla Magomedov (19) i Abdu Rozik (18), a zamalo je i došlo do njihovog međusobnog sukoba.

I Magomedov i Rozik rođeni su genetskim poremećajima i patuljastog su rasta, a nakon pobjede Islama Mahačeva protiv Dana Hookera, Hasbulla je doveden u oktagon i bio je uključen u proslavu.

Otprilike sat kasnije, Magomedov je snimljen kako se svađa s Rozikom, koji ga je mjesecima ranije pozivao da održe borbu, ali koja nikad nije realizovna zato što se nisu dogovorili o uslovima.

Hasbulla i Abdu su zamalo započeli tučnjavu na parketu Etihad Arene prije nego što su se umiješali članovi njihovih timova i razdvojili ih. Kako se može vidjeti, Hasbulla je udario Abuda nogom, ali do većeg sukoba nije došlo.

Video se vrlo brzo proširio na društvenim mrežama jer su mnogi obožavatelji MMA-a ponovno pozvali da njih dvojica održe međusobni meč.

Hasbulla je inače popularni ruski bloger, a Abdu je veoma popularan u Tadžikistanu, gdje je stekao slavu izvodeći rap pjesme na materinjem jeziku.