Hazard i Salah u glavnim ulogama: Sva brutalnost fudbalske igre stala je u dvije sekunde

.
Fudbal je brutalna igra, prije svega sa mentalne strane. Mnogi će najpopularniji sport današnjice često nazvati i nepravednim i daleko od toga da nisu u pravu.

U finalu Lige prvaka Real Madrid je sa minimalnih 1:0 pobijedio Liverpool. Redsi su bili ti koji su imali inicijativu, stvarali prilike, a Kraljevi ti koji su se na kraju radovali.

Koliko god je važno imati dobar kolektiv, toliko je u modernom fudbalu važno imati i pojedince koji sitnim detaljima čine razliku. To je u ovogodišnjem finalu Lige prvaka bio i Thibaut Courtois.

Zahvaljujući Courtosu Ligu prvaka je i osvojio čovjek koji praktično nije dao nikakav doprinos tom uspjehu - Eden Hazard.

Hazard je u nokaut fazi protiv zvučnih rivala kao što su PSG, Chelsea i Manchester City skupio svega osam minuta te je uglavnom bio povrijeđen. I finale je gledao s klupe.

Na ceremoniji dodjele medalja viđen je detalj koji možda najbolje oslikava brutalnost fudbalske igre sa Hazardom s jedne te Mohamedom Salahom s druge strane.

Egipćanin je imao sjajnu sezonu u Ligi prvaka, postigao je čak 13 golova igrao na svakom susretu, igrao je vrlo dobro i finale, ali je Pariz napustio pognute glave.

Kada je krenuo po medalju Hazard se s njim pozdravio i zatim ga potapšao po glavi. Neki će to shvatiti kao naslađivanje, a neki kao podršku da će biti bolje sljedeći put. Taj detalj pogledajte ovdje.

I dok je Salah proljevao znoj tokom cijele sezone, Hazard je uglavnom bio van terena, a na kraju je ipak on bio taj koji se radovao. Možda se tu najbolje oslikava sva brutalnost fudbalske igre.

Još jedan (ne)važan detalj. Hazard je u ovoj sezoni zaradio 30-ak miliona eura od plate. Salah na drugoj strani čak 18 miliona manje.