Hazard je od ponedjeljka Realov, poznata je i cifra koju će Chelsea dobiti

Eden Hazard sinoć je protiv Arsenala u finalu Evropske lige odigrao posljednji meč za Chelsea.

Nakon sedam godina došlo je vrijeme za rastanak između londonskog tima i Belgijanca, a karijeru će sjajni fudbaler nastaviti u redovima madridskog Reala, prenosi sportsport.ba.

Već u ponedjeljak Hazard će biti predstavljen kao novi član Kraljeva, a poznata je i cifra koju će madridski velikan izdvojiti za njegove usluge.

Chelsea će od Reala inkasirati cifru od 120 miliona eura. Ovaj iznos je zadovoljio rukovodstvo tima sa Stamford Bridgea i Hazard je od ponedjeljka novi igrač Kraljeva iz Madrida.

Hazard potvrdio odlazak

Eden Hazard je nakon utakmice protiv Arsenala potvrdio odlazak.

"Bilo je dobro. Mislim da su obje ekipe igrale pod određenim stresom u prvom poluvremenu jer je riječ o finalu, ali kada je Olivier postigao prvi gol bio je to početak sjajne večeri", izjavio je Hazard za BT Sport nedugo nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka, pa se osvrnuo na svoju budućnost:

"Biće odlučeno u narednim danima, ja sam večeras na umu imao samo finale. Ja sam već donio svoju odluku i sada čekam na klubove da urade svoje. Mislim da je ovo zbogom, ali u fudbalu se nikada ne zna. Moj san je bio igrati u Premier ligi i to sam uradio u jednom od najvećih klubova, ali možda je sada vrijeme za novi izazov".

Hazard je za Chelsea odigrao 352 utakmice i postigao je 110 golova.

Izvor: