Henderson izjavom pred finale pokvario dobro raspoloženje navijačima Liverpoola

Redsi su nakon 11 godina konačno ponovo dočekali da igraju veliko finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, a protivnik u meču desetljeća bit će Real Madrid.

Henderson je dva dana prije utakmice govorio o fudbalerima koji su mu dali inspiraciju u mlađim danima i koji su uticali na to da danas postane to što jeste. Tom prilikom je u prvi plan stavio legendu Liverpoola Stevena Gerrarda, ali je dodao još tri imena od kojih se dva neće svidjeti navijačima Liverpoola. Naravno, razlog je taj što je riječ o legendama Manchester Uniteda.

"Uvijek sam oko sebe imao sjajne ljude koji su mi pomagali da se osjećam dobro, poput porodice ili prijatelja. Osim Gerrarda, koji je imao ključnu ulogu u mom razvoju, izdvojio bih Kevina Balla, Royja Keanea i Steve Brucea. Svi su bili lideri i imali su veliki uticaj na mene dok sam ih gledao", poručio je kapiten Liverpoola.

Naravno, navijači Liverpoola su ovih dana raspoloženiji nego ikada i sigurno da je spominjanje Steve Brucea i Royja Keanea od strane njihovog kapitena loše uticalo na njih. Ipak, sigurno je da će se sve zaboraviti do sutrašjeg spektakla u Kijevu.