Henry ostao iznenađen kada je čuo ko je proglašen igračem utakmice: Ma dajte...

henry
Legendarni francuski fudbaler, Thierry Henry, ostao je iznenađen kada je čuo ko je proglašen igračem prve utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja

 

Ove dvije ekipe su sinoć na Santiago Bernabeu odmjerile snage i konačan rezultat meča je glasio 1:1, pa su tako dva sjajna gola obilježila duel između Los Blancosa i Građana.

Kraljevski klub je poveo prekrasnim golom Viniciusa Juniora, a u nastavku utakmice, tačnije u drugom poluvremenu, spektakularan pogodak za Građane i izjednačenje je postigao Kevin De Bruyne.

Tako je Henry, zajedno sa stručnim komentatorima CBS Sportsa, Jamieom Carragherom i Micahom Richardsom, smatrao da je Vinicius Junior zaslužio nagradu za igrača utakmice, ali je, prema izboru UEFA-e, na kraju to priznanje otišlo u ruke De Bruynea.

 

Komisija tehničkih promatrača je svoju odluku kratko obrazložila.

Imao je utjecaj koji je City trebao da postigne pozitivan rezultat na stadionu Santiago Bernabeu, navodi se u obrazloženju.

Međutim, Henry nije skrivao iznenađenje ovakvom odlukom, pa je poručio kako je očito zašto postoji razlika između bivših igrača i onih koji su glasli.

Pa, očito je zašto postoji razlika između bivših igrača i onih koji su glasali. To je tačno. To je drugačija igra. Volim Kevina. Čudesan gol. Ali govorite mi da Vinicius nije igrač utakmice? Ma dajte, molim vas..., poručio je Henry.