"Here we go": Liverpool se pojačao igračem od 100 miliona eura

.
Nunez seli na Anfield

 

Liverpool je na pragu još jednog velikog potpisa, a riječ je o napadaču za kojeg su se otimali najveći timovi na Starom kontinentu.

Sadio Mane bi mogao preći u Bayern, sudbina Mohameda Salaha također je upitna jer je nedavno odbio da produži ugovor s Redsima, pa se ništa ne prepušta slučaju. Ranije ove godine doveden je sjajni Kolumbijac Luis Diaz, a sada je dogovoren prelazak Darwina Nuneza.

Nunez je oduševio nastupima u dresu Benfice i mnogi velikani pokušavali su da ga kupe, da bi na kraju Liverpool uspio izaći kao pobjednik. Za igrača je spreman petogodišnji ugovor, sve je praktično dogovoreno, ostalo je još samo da igrač potpiše.

Benfici će pripasti 80 miliona eura plus 20 miliona kroz razne bonuse, pa će transfer na kraju izaći oko 100 miliona eura.

Sigurno je da će Nunez biti veliko pojačanje za Redse, a navijači Liverpoola su oduševljeni potezom kluba jer su na taj način najvećem rivalu Manchester Unitedu pokvarili veliki posao.

Ovaj 22-godišnjak je prethodne sezone odigrao 41 meč za Benficu, te je zabio čak 34 gola i dodao još četiri asistencije.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.