Heroj AEK-a nije planirao proslavu: Nisam učinio to da provociram "Bad Blue Boyse"

AEK
Ja ću se fokusirati samo na fudbalski dio, ostalo ću ostaviti po strani, iz svojih razloga, kazao je Galanopulos.

 

U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka zagrebački Dinamo je poražen od AEK-a 1:2. Hrvatski prvak će preokret morati tražiti u revanšu, koji se u subotu igra u Atini.

Pobjednički gol na Maksimiru postigao je Kostas Galanopulos.

- Ja ću se fokusirati samo na fudbalski dio, ostalo ću ostaviti po strani, iz svojih razloga. Bila je to teška utakmica, pobjeda koju smo jako željeli, nismo došli po remi, došli smo pobijediti, sretni smo što smo uspjeli, ali nije gotovo, vrlo brzo imamo drugu utakmicu.

U prvom poluvremenu nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti, u poluvremenu smo vidjeli svoje pogreške, razgovarali s trenerom, a u drugom su ispravljeni detalji koji su napravili razliku – kazao je heroj atinske ekipe nakon utakmice.

 

Pokazao crnu traku "Boysima"

Govorio je i otome da je imao osjećaj da će postići gol, ali da nije znao kako će proslaviti gol. Na kraju je odabrao da to bude pokazivanjem crne trake „Bad Blue Boysima“.

- Iz nekog razloga od jutros kad sam se probudio imao sam osjećaj da ću ako budem igrao zabiti gol, nisam znao kako slaviti, nisam čak ni učinio to da izazovem navijače ili Dinamo, ali mislim da je to najmanje što sam mogao učiniti sa svoje strane – kazao je Galanopulos.

 

Trenerove pohvale

Prokomentarisao je i pohvale trenera Matiasa Almeide (Almeyda) nakon preokreta.

- Trener nam je u svlačionici rekao da je jako sretan zbog ove pobjede, zbog karaktera koji smo pokazali i kako smo preokrenuli utakmicu u drugom poluvremenu, ali ništa nije gotovo, za nekoliko dana igramo opet.

S našim navijačima iza nas mi smo obično nepobjedivi, moramo ostati usredotočeni na utakmicu, na ono što moramo učiniti na terenu, ostaviti sve drugo sa strane jer nam se to može obiti o glavu umjesto da nam pomogne - rekao je Galanopoulos.

Revanš utakmica se igra u subotu, 19. augusta, u Atini, a AEK će imati prednost od jednog gola i bit će korak bliže plej-ofu Lige prvaka.