HNL: Rijeka i Hajduk izborili Europu, Varaždin ispao

.

Uzbudljivu završnicu ponudilo je posljednje kolo 1. HNL. Europu su mogla izboriti tri kluba (Gorica, Rijeka i Hajduk), dok je čak četiri kluba (Varaždin, Lokomotiva, Istra, Slaven) moglo ispasti u niži rang. Na kraju su se najviše radovali Riječani i Splićani, dok su najviše tugovali Varaždinci.

Derbi kola igran je u Rijeci. Tu su domaćini i gosti iz Gorice direktno odlučivali o putniku u Europu. Bolji je bio domaći sastav te je slavio 2:1. Golove za Rijeku postigli su Andrijašević i Menalo, dok je zgoditak za Goricu postigao Babec. Iako je Gorica 35. kola držala mjesto koje vodi u Europu na kraju ga je izgubila te su završili na petoj poziciji.

Hajduk je na Poljudu ugostio Lokomotivu. Ova utakmica bila je važna za obje momčadi. Hajduku je za osiguranje Europe igrala samo pobjeda, dok je Lokomotiva porazom mogla ispasti. Slavili su domaći 2:0, a zgoditke su postigli Livaja i Biuk.

U Koprivnici su se sastali Slaven i Varaždin. Ova utakmica mogla je izravno utjecati na to tko ispada u niži rang. Uz poklapanje ostalih rezultata, društvo najboljih mogao je napustiti i Slaven. Ovaj zanimljivi susret u konačnicu je otišao na stranu domaćina te su pobjedom 1:0 (Zvonarek) sebi osigurali prvoligaški status, a goste iz Varaždina poslali u društvo drugoligaša.

Osijek je pobjedom nad Istrom potvrdio svoju odličnu sezonu koju su završili na drugoj poziciji. Nogometaši Nenada Bjelice bili su bolji te su slavili rezultatom 2:1. Zgoditke za Osijek postigli su Kleinheisler i Beljo, dok je zgoditak utjehe za Istru zabio Ivančić.

Jedina utakmica koja ni o čemu nije odlučivala budući da je Dinamo već ranije osigurao naslov prvaka, a gosti iz Šibenika ostanak u društvu najboljih odigrana je na Maksimiru. Međutim, nogometaši Dinama se nisu opustili te su još jednom pokazali da su zasluženo osvojili naslov prvaka. Dinamo je slavio 1:0, a jedini zgoditak na susretu zabio je Milić.