Hoće li Dembele igrati u Barci? Xavi donosi konačnu odluku!

.
Xavi će odlučiti hoće li Ousmane Dembele igrati za Barcelonu do kraja sezone, istakao je predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta.

Francuski fudbaler je nedavno odbio da potpiše novi ugovor sa Barcelonom, kako navode inostrani mediji zbog smanjenja plate, ali i pored nekoliko ponuda nije želio u januaru da napusti Nou Camp.

“Mi sada gradimo tim, a bitno nam je na koga ćemo moći da računamo sljedeće sezone. Na njega vjerovatno nećemo. Njegov tim nije želio da prihvati uslove koje smo ponudili. Mogli bi ponovo da pregovaramo, ali mislim da on to ne želi. Ono što smo ponudili je bilo jako dobro, ali su njegovi zahtjevi bili neostvarivi. Nastojali smo da nađemo rješenje za preostalih šest mjeseci, da ode u drugi klub, ali nije želio“, rekao je Laporta.

“Osjećam da ima dogovor sa drugim klubom, tako da je mala vjerovatnoća da će ponovo igrati za Barcu. Naravno, odluku će doneti Xavi“.

Katalonci su 2017. godine Borussiji Dortmund platili 100 miliona eura za Dembelea, koji je u protekle četiri godine imao mnogo problema sa povredama i disciplinom.

Ove sezone odigrao šest utakmica u La ligi i upisao je dvije asistencije.