Hoće li nastavak sezone doći u pitanje: Zaraženi igrači još dva NBA kluba

nba
Takmičenje bi se trebalo nastaviti 30. jula, a svi mečevi bi bili igrani na Floridi

 

Trojica košarkaša NBA kluba Nju Orleans pelikansa pozitivna su na koronavirus, nakon što je prethodno utvrđeno da su zaražena i tri člana Denver nagetsa, prenosi ESPN.

Sve to komplicira planove NBA da krajem mjeseca nastavi takmičenje u najjačoj svjetskoj ligi, koja bi se trebala igrati u Orlandu. Sezona je prekinuta 11. marta zbog epidemije.

Izvršni potpredsjednik Pelikansa Dejvid Grifin (David Griffin) potvrdio je da su tri igrača pozitivna na virus, ali nije otkrio njihova imena. Oni su u samoizolaciji i svakodnevno će biti testirani, a “Pelikani” se nadaju da će se ubrzo oporaviti.

Prethodno su Nagetsi zatvorili svoj trening centar nakon što su trojica njihovih članova bili pozitivni na testu uoči planiranog puta u Orlando 7. jula. 

All-Star centar Denvera Nikola Jokić bio je pozitivan tokom boravka kući u Srbiji, gdje se i dalje nalazi, dok je trener Majkl Meloun (Michael Malone) također potvrdio da je bio zaražen u martu, ali da to nije znao sve dok mu testiranjem u maju nisu dijagnosticirana antitijela.

Igrači su se počeli javljati u svoje klubove prošle sedmice nakon što je odlučeno da će sezona biti nastavljena 30. jula odigravanjem svih mečeva u jednom gradu, Orlandu na Floridi, iz sigurnosnih razloga.

Nagesti su zatvorili centar istog dana kada su Bruklin netsi otvorili svoje prostorije nakon pozitivnih testova igrača Spensera Dinvidija (Spencer Dinwiddie) I Diandera Džordana (DeAndre Jordan).