Hoće li NK Vitez iz Bužima morati igrati domaće utakmice u Bosanskoj Krupi ili Vrnograču?

vitez
VITEZ je u belaju, pišu mediji iz Bužima. Nakon dugogodišnjeg, neriješenog spora sa dijelom zemljišta na kojem se nalazi stadion, vlasnici zemljišta su obavijestili upravu Kluba o zabrani daljeg korištenja, dok se ne riješe imovinsko - pravni odnosi vezano za ovaj slučaj.

 

Pročitajte u nastavku.

“Deset godina nije riješen problem nogometnog igrališta Vitez iz Bužima!!!

Dok svi redom zabijaju glavu u pijesak vlasnici jednog dijela nogometnog igrališta Viteza su izgubili strpljenje i službeno obavijestili čelnike ovog kluba da se nogometne utakmice neće više moći igrati dok se ne riješi dugogodišnji spor oko zemljišta.

Zašto je to tako, zašto deset godina svi šute, zašto se nije riješio ovaj jednostavan problem, zašto oni koji su trebali nisu ništa poduzeli i još stotinu puta zašto???

Ako se dobro sjećam Općinsko vijeće je poodavno donijelo zaključak ili odluku, oko rješavanja ovog spornog pitanja i zamjene zemljišta sa vlasnicima. To nikada nije ispoštovano iz jednostavnog razloga što niko ne vodi računa o provedbi donešenih osluka i zaključaka. Vlasnici zemlje su bili više nego strpljivi. Čekali su sve dok nisu vidjeli da niko uhom ne mrda, niti mu je u interesu da riješi ovo jednostavno pitanje.

Općinsko vijeće teško da i zna kada je i kakvu odluku donijelo po ovom pitanju pa će morati malo prelistati Službene glasnike ili jednostavno zakazati sjednicu vijeća da se pronađe rješenje i nekoga natjera da odradi posao zamjene ili kupovine zemljišta. Pitanje je da li su sada vlasnici zainteresirani za ovakav način rješavanja spora koji se deset godina nije pomaknuo niti za milimetar.

Proljetna sezona samo što nije počela, a kako sada stoje stvari NK Vitez bi opet mogao svoje utakmice igrati kao domaćin u Vrnograču ili Bosanskoj Krupi. Do nas je.”- objavili su na Bužim danas.

Image
obavijest