Hoće li ovaj čovjek srušiti Kralja Cigana? Fury pet kilograma teži od rivala pred sutrašnji spektakl

.
Tyson Fury protiv Dilliana Whytea

 

Prvak svijeta teške kategorije po verziji WBC Tyson Fury branit će pojas protiv Dilliana Whytea u meču koji je zakazan sutra na kultnom Wembley stadionu u Londonu.

Kralj Cigana će drugu odbranu pojasa imati protiv sunarodnjaka Dilliana Whytea, 34-godišnjeg nokautera, koji će pokušati da sruši Furyja s trona.

Danas je obavljeno službeno vaganje i posljednje sučeljevanje pred meč. Vaga kod Tysona Furyja pokazala je 120.1 kilogram i nešto više od pet kilograma je teži od Whytea. Izazivač je težak 114.8 kilograma.

Treba svakako istaći da je Fury pet kilograma lakši od posljednjeg meča u kojem je nokautirao Deontaya Wildera. S druge strane Whyte ulazi tri kilograma teži u odnosu na mart prošle godine kada je nokautirao Alexandera Povetkina.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Sučeljavanje između rivala nije bilo previše napeto. Sve je okončano veoma prijateljski, ali prijateljstva sigurno neće biti u ringu pred više od 90.000 ljudi koliko će ih biti na Wembleyju.

Tyson Fury je u profesionalnoj karijeri neporažen. U 32 odrađena meča ima 31 pobjedu i jedan neriješen meč uz 22 pobjede nokautom.

S druge strane Dillian Whyte ima dva poraza u 30 mečeva. Gubio je nokautima od Anthonyja Joshue i Alexandera Povetkina, koji ga je u ljeto 2020. godine uspavao brutalnim nokautom.

Od 28 pobjeda koje ima Whyte je 19 pobjeda upisao nokautom i vjerovatno je to i jedini način da pokuša savladati 13 centimetara višeg protivnika.

Foto - Screenshot