Hoće li se otkazati duel Rusije i BiH? Organizatore muči mobilizacija, čeka se i NS BiH

nogomet
Prijateljska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine se možda neće ni odigrati, javlja ruski novinar Maksim Alanazarov iz tamošnjeg Sport Expressa.

 

Naime, Alanazarov je objavio kako će zbog vojne mobilizacije dio reprezentacije završiti u ruskoj vojsci, što može potencijalno predstavljati problem za njihovu selekciju.

Pozive su, kako navodi ruski novinar, već dobili službeni advokat Ruskog nogometnog saveza, fizioterapeut i osobe zadužene za organizaciju utakmica.

O odigravanju ovog susreta razgovarat će se i na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koja je zakazana za 10. oktobar budući da se još uvijek ne spušta prašina u bh. javnosti.

Najveće zvijezde našeg tima Edin Džeko i Miralem Pjanić izjavili su ranije kako ne žele igrati protiv reprezentacije Rusije koja je zbog agresije na Ukrajinu izbačena iz svih UEFA-inih takmičenja.

Rijetki s Rusima u ovom trenutku žele igrati, a jučer su nakon gotovo godinu dana pauze odigrali prvu utakmicu u kojoj su savladali Kirgistan rezultatom 2:1.

Naredni prijateljski meč trebali su igrati protiv Irana 16. novembra u Teheranu ili Dohi, ali iz tamošnjeg saveza najavili su da će otkazati tu utakmicu zbog "nešto drugačijih planova priprema".

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH zakazana je za 19. novembar i trebala bi se igrati u Sankt Peterburgu.