Holyfield potvrdio: Da, dogovaram revanš s Tysonom!

gghg
Kao da je opet 1997. godina. Michael Jordan i njegovi Bullsi ponovo su najveće zvijezde u svijetu košarke, dok su legendarni Mike Tyson i Evander Holyfield u fokusu boksačke javnosti.

Naime, mitski rivali polako, ali sigurno dogovaraju svoj povratak u ring, a on bi mogao biti spektakularan.

Holyfield i Tyson mogli bi se vratiti u ring u trećem međusobnom ogledu, u egzibicijskom meču od kojeg bi zarada išla u humanitarne svrhe. Kao promotor se navodno ponudio Eddie Hearn.

 

“Moji ljudi razgovaraju s njegovim ljudima. Mogla bi se naša borba dogoditi, nije nikakav problem”, rekao je Holyfield u podcastu The 3pt Conversion, piše Net.hr.

 

Internetom već kruže i plakati za treću borbu ovih boksačkih velikana, a na njima pišu informacije koje dosad još nisu provjerene.

Naime, borba bi se, prema tom plakatu, trebala održati u Saudijskoj Arabiji, u Diriji, gdje su se nedavno borili Joshua i Ruiz, 11. jula?

 

Legendarno rivalstvo

Inače, Tyson i Holyfield trebali bi se boriti za pomoć oboljelima od koronavirusa. Nema sumnje da bi ovaj meč privukao veliku pažnju i donio velike humanitarne prihode, pogotovo uzevši u obzir historiju okršaja ovog dvojca.

 

Tyson i Holyfield borili su se dvaput dosad, prva borba bila je u septembru 1996. godine, a druga krajem juna 1997. godine.

 

Oba je puta slavio Holyfield, a u njihovoj drugoj borbi dogodila se jedna od najkrvavijih scena u historiji boksa u kojoj je Tyson odgrizao Holyfieldu komadić uha.