Hreljić s Igmanom izborio Premijer ligu BiH pa napravio transfer u Latviju

.

Sada već bivši član Igmana iz Konjica Kenan Hreljić napravio je zanimljiv transfer nakon što je s ovim klubom izborio nastup u Premijer ligi BiH te došao do polufinala Kupa, a on će karijeru nastaviti u Latviji gdje je potpisao ugovor s ekipom FK Liepaja.

Hreljić je u prošloj sezoni bio standardni defanzivac Igmana, a odigrao je ukupno 23 meča u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i pri tome postigao četiri pogotka, od kojih su neki bili izuzetno važni u borbi za prvo mjesto i ulazak u društvo najboljih.

Upisao je i četiri nastupa u Kupu BiH, a zahvaljujući dobrim igrama osigrao je sebi transfer u Latviju i tamošnji klub FK Liepaja doveo ga je u svoje redove.

Hreljić je ponikao u Sarajevu, a tokom omladinske i kasnije profesionalne karijere nastupao i za Slaviju, MTK Budapest, NK Metalleghe, FK Mladost Doboj Kakanj, KF Teutu i Čapljinu.

Zanimljivo, u novom klubu Hreljić će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Prvenstveno u Latviji je trenutno u toku, a FK Liepaja zauzima treću poziciju sa 35 osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Valmiere te s ti boda manje od drugoplasiranog RFS-a.