Hrgović se bori protiv Usika za svjetsku IBF titulu

.
Meč karijere za hrvatskog boksera

 

Filip Hrgović borit će se protiv Oleksandra Usika (Usyk) za naslov prvaka teške kategorije po IBF-u, objavio je na Twitteru promotor Edi Hern (Eddie Hearn). 

- Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo! - riječi su kojima je potvrdio najveći ispit karijere za hrvatskog boksera.

Hrgović je pobjedom protiv Kineza Zilei Zanga (Zhile Zhang), do koje je stigao jednoglasnom sudijskom odlukom, postao obavezni izazivač za pojas svjetskog prvaka prema IBF-u. 

Tu titulu, kao i pojaseve WBA (Super), WBO i IBO, drži ukrajinski bokser, koji je u istom ringu i istog dana kad je Hrgović savladao kineskog borca podijeljenom sudijskom odlukom pobijedio u revanšu protiv Entonija Džošue (Anthony Joshua) te zadržao titule.

Nakon što je u avgustu u Džedi svladao Zaanga, Hrgovićev profesionalni omjer iznosi 12 pobjeda u isto toliko mečeva. Usikov je daleko impresivniji, a i izgrađen je u borbama s renomiranijim protivnicima. U ring je izlazio 20 puta, upisao isto toliko pobjeda, od čega 13 nokautima i sedam sudačkim odlukama.

Tačan datum borbe i mjesto njenog održavanja tek treba dogovoriti.

FOTO: TWITTER