Hrvat postao najveći parazit svijeta fudbala: Neće da trenira, uzima lovu i smije im se u lice

.
Bešiktaš u problemu

 

Hrvatski fudbaler Ante Rebić (30) trenutno važi za jednog od najvećih 'parazita' u svijetu fudbala. Krilni napadač član je turskog Bešiktaša, no klub svim silama želi da ga se riješi zbog nesportskog načina života.

Ante Rebić je prije nekoliko mjeseci stigao kao veliko pojačanje iz Milana u Bešiktaš. Tvrdio je 30-godišnji Hrvat kako Stefano Pioli ima nešto protiv njega i da mu zbog toga ne pruža previše prilike za igru na San Siru.

Međutim, istina je potpuno drugačija. On je svojim ponašanjem i neprofesionalnim načinom treninga sam sebi zatvorio vrata Milana, a istim putem je krenuo i u Bešiktašu.

Istanbulski tim čini sve da ga se riješi. Portugalski trener Fernando Santos izgubio je strpljenje s njim već nakon nekoliko treninga i navodi se da takvu neprofesionalnost odavno nije vidio.

On ga je već prekrižio za naredne akcije. Rukovodstvo kluba pokušava da mu raskine ugovor, no Rebić nema namjeru da se odrekne poprilično bogatog ugovora kojeg mu je klub dao do ljeta 2025. godine.

"Bešiktaš silno želi da raskine ugovor s Rebićem. Razočarani su onim što radi na treninzima i načinom na koji se odnosi prema dresu. On međutim ne želi ići zbog ugovora kojeg ima do ljeta 2025. godine", navode turski mediji.

Rebić je prije nekoliko dana Fernandu Santosu javio da je bolestan i da ne može trenirati. Turci ne vjeruju u istinitost njegovih navoda i Hrvat je postao nepoželjna osoba u svlačionici.

Hrvatski fudbaler je ove sezone nastupio u 20 utakmica za crno-bijele u svim takmičenjima. Postigao je jedan gol i upisao je pet asistencija.

Rebić izbačen i iz reprezentacije Hrvatske

Ante Rebić je zbog ponašanja završio karijeru u reprezentaciji Hrvatske. Selektor Zlatko Dalić nije želio da trpi njegov bezobrazluk i više ga ne zove u nacionalni tim.

Krilni napadač je imao određene zamjerke na rad hrvatskog selektora. To mu Dalić nije oprostio i zauvijek mu je zatvorio 'vatrena' vrata.

Nakon toga mu je i u klupskoj karijeri krenulo nizbrdo. U Milanu je igrao skromno, Pioli ga nije 'mirisao' i nije bio ni sjena igrača koji je ranije igrao fenomenalan fudbal u Eintrachtu.

Pored ovih klubova Rebić je tokom karijere nastupao još za Fiorentinu, Veronu, RB Leipzig i RNK Split.