Hrvati se svim silama trude da dokažu da su pokradeni protiv Argentine

.
Smatraju da nije bio penal

 

Hrvatski mediji se izgleda ne mire sa činjenicom da je Argentina bila bolja te da je zasluženo izborila plasman u finale nakon što je trijumfovala sa visokih 3:0 te se tako na idealan način revanširala Vatrenima za poraz na Mundijalu u Rusiji prije četiri godine.

Dan nakon utakmice i dalje je glavna tema dosuđeni penal Daniela Orsada nakon duela Juliana Alvareza i Dominika Livakovića kojeg je u gol pretovorio Lionel Messi.

Najutjecaniji mediji u Hrvatskoj praktično iz sata u sat objavljajuju razne teorije prema kojim je Orsato pogriješio dok je većina na anketnim pitanjaim da li je bio penal bira odgovor "ne".

"Casillas: Ma kakav penal. Pa Alvarez je faulirao Livakovića", naslov je kojeg prenosi list 24 sata pozivajući se na legendarnog golmana Real Madrida.

"Julian Alvarez je napravio prekršaj na Livakoviću, a ne obratno - rekao je Casillas, osvajač Svjetskog prvenstva iz 2010.

Preko Twittera je primio kritike zbog tog komentara pa je on sam ondje otvorio anketu da se publika izjasni što misli. Prikupio je preko 88.000 glasova od kojih je 54 posto navelo da je jedanaesterac ispravno dosuđen", pišu 24 sata.

"Bivši FIFA-in sudac: Molim vas, nije penal. Ovo su važni podaci koji to objašnjavaju", naslov je na portalu Index.hr.

 

 

Prvi je bio "nepostojeći penal", a nakon toga je Rizo fotografijama objasnio svoj stav:

"Molim vas, ovo nije penal. Hrvatski vratar stoji, a Argentinac pada. Ovo su važni podaci zbog kojih se nije trebao dosuditi jedanaesterac: vratareva desna noga je konstantno na tlu, a kontakt je neizbježan zbog inercije igre, lopte. Kontakt je neizbježan", smatra Rizo. S njegovim mišljenjem složilo se preko 23 hiljade tviteraša", navodi Index.

Ulje na vatru dodao je i bivši reprezentativac Hrvatske Joe Šimunić koji također smatra da je Daniele Orsato teško oštetio Vatrene.

"Ne mogu sebi da dođem kako je loše sudio. Nažalost, u korist Argentine. Sramota je da nije tražio VAR za situaciju kod jedanaesterca. Da nismo primili drugi gol, možda smo i mogli da se vratimo“, izjavio je Šimunić.

Hrvatsku u subotu čeka utakmica za treće mjesto gdje će im protivnik biti poražena selekcija iz duela Francuska - Maroko.