Hrvaticama historijska bronza na Evropskom prvenstvu

jtf
Rukometašice Hrvatske pobijedile su domaćina Dansku rezultatom 25:19 i tako su osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu

 

Hrvatice su dobro ušle u meč. Povele su sa 3:0 već u četvrtoj minuti i igrale su zaista odličnu odbranu u uvodnim minutama.

Ipak, protivnice nisu dopustile da se Hrvatska odvoji. One su pojačale odbranu, koristile su svaku mogućnost da zabiju u napadu i serijom od 7:1 došle su do tri gola prednosti, 4:7.

Do kraja prvog poluvremena Hrvatska igra jako dobar rukomet. Uspjele su utakmocu dovesti u egal, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 11:11.

Hrvatska je imala konstantnu prednost u nastavku meča. Dankinje su u dva navrata uspjele da izjednače, ali ključni trenuci se dešavaju kod rezultata 18:18.

Odbrana selekcije Hrvatske djelovala je sjajno u tim trenucima. Došle su na 21:18 na deset minuta prije kraja meča i smiješila im se medalja, prva u historiji ženske rukometne reprezentacije Hrvatske.

Na kraju su prednost uspjele odbraniti i došle su do velikog uspjeha, najvećeg ikad, jer im prije starta prvenstva niko nije davao šanse ni da prođu grupu.

Ježić i Posavec su predvodile Hrvatsku u ovom meču sa po pet golova, a Hansen i Tranborg su na drugoj strani zabile po četiri.