Hrvatska i Španija za evropsko zlato!

Rukometaši Hrvatske i Španije danas će u Štokholmu odlučiti o tituli najbolje evropske reprezentacije.

Španci u ovaj meč ulaze kao aktuelni prvaci Evrope, odmorniji su od Hrvatske koja je u spektakularnom polufinalu nakon dva produžetka savladala Norvešku.

Međutim, Kauboji su pokazali da ih nikada ne treba otpisivati. Tim Line Červara nije bio među favoritima za medalje, a na kraju je završio u finalu.

Hrvatska nikada nije osvojila zlatno na Evropskom prvenstvo. To je jedina medalja koja im fali u bogatoj riznici, a na rukometno zlato u svim takmičenjima čekaju već 15 godina.

Kauboji su prethodna dva finala Eura izgubili. Posljednji put prije deset godina Francuska je bila jača, a dvije godine ranije Danska je prošla prva kroz cilj.

Španci sa druge strane brane naslov najbolje selekcije Evrope osvojen prije dvije godine u Hrvatskoj. To im je jedina titula do sada na Starom kontinetnu, gdje su još četiri puta gubili finala i dva puta su dobijali utakmice za treće mjesto.

Ovaj meč će sasvim sigurno donijeti pravi spektakl. Hrvati ga silno čekaju.

"Spremit ćemo se, a s ovakvim karakterom sve je moguće. Pronaći ćemo način da odigramo meč na pravi način", rekao je pred meč Lino Červar.

Izvor: