Hrvatska izborila produžetke protiv Španjolske

hrvatska

 

Hrvatska igra produžetke protiv Španjolske nakon infarktnih 90. minuta. Hrvatska je bila lošiji suparnik u 90. minuta, ali sve se preokrenulo u samoj završnici.

Susret su bolje otvorili Španjolci. Već od prvog trenutka su zagospodarili teretom, te su pritiskali Hrvatsku svojom igrom. Španjolci su stvarali šanse, ali Hrvatska je počela prva. Nevjerojatno! Hrvatska je povela 1:0 nakon komičnog autogola golman Simona. Pedri je vraćao loptu Simonu, ovaj je pogriješio, a lopta je završila u mreži. U sljedećih desetak minuta Hrvatska je bila bolja, no Španjolci su izjednačili.

Nakon loše reakcije hrvatske obrane i gužve u lopta je stigla do Sarabije koji s desetak metara snažnim udarcem probija Livakovića. Na poluvrijeme se otišlo izjednačenim rezultatom.

U drugom poluvremenu Petkovića je zamijenio Kramarić. No, Španjolska je povela u 57. minuti. Azpilicueta je glavom zabio nakon ubačaja Torresa. U 66. minuti Gvardiol je promašio sjajnu šansu. Oršić je u igru ušao umjesto Rebića. Dvije minute kasnije Kramarić je imao odličnu šansu, ali je bilo zaleđe. Hrvatska je u 71. minuti tražila jedanaesterac, ali je Brozović zaradio žuti.

Gvardiol je pogriješio. Dok je branič Hrvatske pio vodu, Furija je brzo izveka prekod, lopta je došla do Torresa koji s lakoćom matira Livakovića za vodstvo od 3-1 Španjolske.

Pet minuta prije kraja Hrvatska je smanjila na 2-3, gol je postigao Oršić. U 92. minuti Pašalić je zabio za 3-3. Hrvatska ide u produžetke.