Neubjedljiva Hrvatska nakon preokreta poražena od Mađarske u Budimpešti

Nogometna reprezentacija Hrvatske poražena je u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u gostima kod Mađarske rezultatom 2:1.

Viceprvak svijeta sjajno je otvorio meč i nakon uvodnog ispitivanja snaga, Vatreni stižu u vodstvo u 13. minuti. Nakon napada po desnoj strani lopta dolazi do Kramarića koji je loše zahvatio, ali ipak pronalazi Rebića koji je izbjegao ofsajd zamku i iz neposredne blizine matira domaćeg golmana za vodstvo od 1:0.

Mađarska nije psihički pala nakon primljenog pogotka već su odmah krenuli po poravnanje, a do toga stižu u 34. minuti kada Dzsudzsak pronalazi Szalaija, a ovaj matira Kalinića koji je, mora se reći, loše reagovao nakon udarca napadača domaćih. To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda u nastavku Mađarska stiže do pobjede.

Hrvati su kontrolisali loptu i imali su veći posjed lopte, no iz toga nisu uspjeli napraviti pravu priliku i postići pogodak, da bi u 76. minuti Mate Patkai nakon kornera i gužve koja je nastala u kaznenom prostoru Hrvatske pogodio za 2:1 te svojoj ekipi donosi prve bodove u ovoj grupi.

U prvom meču dana koji je odigran u grupi E Vels je savladao Slovačku sa 1:0, dok je Rusija u grupi I porazila Kazahstan sa 4:0 u gostima, prenosi Klix.

U terminu od 18:00 sati počela su još dva meča. Izrael je na svom terenu porazio Austriju rezultatom 4:2, iako su gosti poveli golom Arnautovića u osmoj minuti. Zahavi je u razmaku od 34. minute do 55. postigao hat-trick, Dabbur je u 66. povisio na 4:1, a Arnautović u 75. minuti postavlja konačnih 4:2. 

Škotska je nakon blamaže u prvom kolu kod Kazahstana upisala pobjedu rezultatom 2:0 protiv San Marina u gostima.