Hrvatskog reprezentativca napali na ulici, udarili ga pa pobjegli

wq

Hrvatski reprezentativac U-21 Roko Jureškin, koji je igrao u zadnje dvije utakmice mladih koje je vodio Igor Bišćan, napadnut je na ulicama talijanskog Beneventa. Jureškin, koji je na posudbi iz Pise, vozio se automobilom s treninga kad su ga zaskočila trojica.

Talijanski mediji pišu kako ga je jedan udario u lice, a ostali su zatim pobjegli. Jureškin je otišao na policiju, prijavio napad pa otišao kod klupskih liječnika.

“Osuđujemo počinitelje ove nasilne geste. Pozivam sve navijače Beneventa da u miru proživimo završnicu prvenstva. U ime grada Beneventa ispričavam se Jureškinu zbog ovog napada“, rekao je gradonačelnik.

Mediji sa Čizme pišu kako je ovo zapravo bila navijačka odmazda zbog loših partija Beneventa, koji je na rubu ispadanja u treću ligu. Mladi hrvatski internacionalac javio se na društvenim mrežama.

“Želim vas samo kratko obavijestiti i reći da sam dobro nakon incidenta koji se dogodio prije dva dana, cijenim sve poruke zabrinutosti i ljubavi. Srećom, ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Nisu to baš neki hrabri ljudi koji nekoga udare i pobjegnu. U novinama su malo pretjerali u opisu, svi koji me poznaju, znaju da me ovakve stvari ne mogu ni uplašiti ni uznemiriti. Sada se okrećemo važnijim stvarima i fokusirat ćemo se na sljedeću utakmicu koja je ispred nas.”

Jureškin je ponikao u Hajduku, a u tuzemnoj karijeri je igrao još za Adriatic, Primorac i Dugopolje. Bio je još u slovačkim klubovima Seredi i Žilini, a u julu 2022. otišao u talijansku Pisu. Ove sezone je odigrao pet utakmica u Beneventu.