Huligani pretukli MMA borca, kamere snimile napad

Trojica nepoznatih nasilnika pretukli su 13. decembra ruskog MMA borca Dmitrija Kuznjecova bez ikakvog povoda u moskovskom naselju Bibirevo

Ruski mediji su o tom incidentu izvijestili tek nakon što se u utorak na društvenim mrežama pojavio snimak sa nadzorne kamere.

Video je otkrio da Kuznjecov svoje napadače zaista nije ničim provocirao. Uprkos, u tom trenutku pomagao je svojoj djevojci da iz automobila ponese platna za slikanje, a portal "Gazeta" prenosi da je i nesretna dama prilikom incidenta zadobila nekoliko ogrebotina.

Kuznjecov je jednom od napadača uzvratio, međutim, potom je oboren na tlo. Ipak, odlučio je da o svemu šuti i napad ne prijavi policiji, a lokalnim medijima je potvrdio da nije zadobio teže povrede, prenosi "Vecernji.hr".

Kuznjecov je u MMA karijeri ostvario devet pobjeda i šest poraza, a posljednji ulazak u ring je odradio pod kapom organizacije Fight Nights Global. U posljednje vrijeme je razmišljao o povlačenju iz tog sporta, pa i uprkos tome što je najavio nastup na turniru zakazanom za 28. decembar.