I finalist Lige šampiona želi Džeku

Glasine o eventualnom odlasku Edina Džeke iz Rome i dalje su aktuelne u svjetskim medijima.

Aktuelni ugovor s Romom ističe bh. napadaču u junu 2020. godine, a kako Vučica baš i ne trči da mu ponudi novi, sve je izvjesnije da bi po završetku ove sezone moglo doći do razlaza.

U to su uvjereni i italijanski mediji, koji iz dana u dan pišu o interesovanju Intera za njegove usluge, kao i West Hama, a sada se u borbu uključio još jedan klub iz Premiershipa. U pitanju je Tottenham, prenosi sportsport.ba.

Calciomercato piše kako je finalista ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona zainteresovan za Džeku i da ga menadžer Mauricio Pochettino vidi kao idealnu zamjenu za Fernanda Llorentea, čijim partijama u ovoj sezoni nije pretjerano zadovoljan.

"Uprava Tottenhama neće produžiti ugovor španskom napadaču i interes za Džeku nije iznenađujući", piše se, između ostalog.

Džeko u Tottenham, Llorente u Romu?!

Štaviše, u cijeloj priči bi moglo doći i do razmjene. Navodno je za Llorenteove usluge zainteresovana upravo Roma, a ni iskusni napadač nije imun na takve napise, jer bi se navodno rado vratio u Seriju A gdje je prethodno igrao noseći Juventusov dres.

Džeko je, podsjetimo, prije nego što je došao u Romu osvajao Premier ligu sa Manchester Cityjem. Ove sezone se muči, dao je 14 pogodaka na 39 utakmica u Seriji A, Ligi šampiona i Kupu Italije.

Šta će nam donijeti predstojeće ljeto glede Džekine budućnosti, ostaje da se vidi.