I Hrvati ponovili Messijevu veliku manu, sigurno će Argentinac sada imati motiv više

.
Lionel Messi će večeras imati posebna motiv protiv Hrvatske.

 

Naime, selektor Hrvatske Zlatko Dalić je jasno kazao jučer da je Messijeva najveća mana igra u defanzivini.

Dalić je istakao da Messi puno ne trči, te da čeka loptu i tako ostavlja i snagu te energiju.

Ne sudjeluje u odbrani, ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete“, rekao je Dalić, što su prenijeli i argentinski mediji.

Messi je iste kritike dobio i ranije, pa prije Dalića stigle su iz reprezentacije Nizozemske.

Na kraju je Argentina prošla dalje protiv Nizozemske a Messi je postigao pogodak te upisao asistenciju.

Nakon toga se okrenuo ka klupi Nizozemske, što je bila jasna provokacija za njihove ranije izjave.

Sigurno će tako biti i sada, iako poseban motiv Messiju uopšte nije potreban.

Ljubimac je navijača Argentine, idol za kojeg vjeruju da ih može odvesti do trofeja.

Hrvatske Sportske novosti tvrde da Argentinci imaju i "prljav plan". Tvrdi da se je jedan od glavnih igrača Argentinaca svojim klupskim kolegama otkrio da su dobili instrukcije da provociraju Hrvate koji će se "lako iznervirati" jer su "slabi na živcima":

Prozvani argentinski igrač je trebao da kaže da će najkasnije nakon sat vremena igre jedan od Hrvata biti isključen crvenim kartonom, ili će Argentina postići dva gola.

Novinari tvrde da je cijela stvar već stigla do Zlatka Dalića. Argentinci su trebali nominirati trojicu Hrvata najosjetljivijih na provokacije. Dalić bi trebao znati i koji je argentinski igrač to rekao svojim kolegama. Tri argentinska igrača su trebala dobiti instrukcije da izvuku Hrvate iz ravnoteže.

"Nije ni čudo, ali šteta je ako neko na ovaj način želi da dođe do finala Svjetskog prvenstva. Nije lako odoljeti i biti hladne glave, ali Hrvati moraju ostati koncentrisani, razumjeti sve što se dešava u borbi i čak i ako ako gubite, ostanite mirni, progutajte sve i pobijedite Argentinu na terenu. Najgore bi im bilo da se predaju i padnu kao amateri. Ne mogu to dozvoliti. Naravno i nas zanima kako će se sudija ponašati u tom pogledu", pišu Sportske novosti.

Na press konferenciji pred utakmicu, hrvatski selektor Zlatko Dalić hvalio je Argentince.

"Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta što je sjajan uspjeh za Hrvatsku, velika je stvar što to činimo dva prvenstva zaredom. Sad želimo više, igramo protiv velike Argentine, izvrsne momčadi koju predvodi Leo Messi. Oni imaju veći pritisak, znamo kako igraju i na čemu žele dobiti utakmicu. Vjerujem igračima, nećemo se puno prilagođavati, Hrvatska će nametnuti svoj način igre", rekao je hrvatski selektor.