I legendarni Riise doživio "deformaciju" tijela

.
Mnogi fudblaeri nakon što odu u penziju dobiju nekoliko kilograma viška te mišićavo tijelo postane prošlost.

 

John Arne Riise je svojevremeno bio jedan od najboljih bekova svijeta, posebno je to bilo u vremenu kada je nastupao za Liverpool.

Legendarni Norvežanin je vrlo često prilikom proslava skidao dres i pokazivao svoje mišićavo tijelo. Ruku na srce, imao je šta i pokazati.

Međutim, nakon odlaska u penziju situacija se promijenila te je Norvežanin koji se danas bavi trenerskim poslom poprilično zapustio svoje tijelo.

 

 

Riise se pojavio na kao gost komentator na utakmici Evropskog prvenstva za žene između Engleske i Norveške i njegov izgled nije ostao neprimjetan.

Ovaj 41-godišnjak izgleda krupnije nego ikad. Lice mu je znatno punije nego u igračkim danima, dok oči para i podbradak.

Osim za Liverpool od poznatijih evrpskih klubova igrao je još za Romu. Nastupo je i u Fulhamu, APOEL-u i Delhi Dynamosu dok se konačno nije vratio u Aalesund.

Riise je odlučio okačiti kopačke o klin u dobi od 35 godina. Odlučio je završiti karijeru u Aalesundu, svom timu iz djetinjstva.

Godine 2016., tačnije u augustu, odlučio se vratiti iz penzije i okušao se u indijskom Chennaiyinu, no ta avantura trajala je samo do kraja oktobra.

Arne Riise je također postao i legenda norveške reprezentacije za koju je odigrao 110 utakmica i postigao 16 golova.