I veliki Italijan priznao grešku zbog Luke Modrića: "Možda nisam ispao pošten"

.
Real Madrid je na Santiago Bernabeu deklasirao Valenciju s 5:1, a pola sata igre u ovom meču dobio je Luka Modrić. 38-godišnjak je ponovo odigrao jako dobar meč, a trener Carlo Ancelotti priznaje kako možda i nije bio fer prema hrvatskom veznjaku.

Luka Modrić s 38 godina igra vrhunski fudbal. Ipak, Carlo Ancelotti mu ne daje prostor koji zaslužuje na terenu i klupa je postala često mjesto gdje je legendarni Hrvat viđen.

Nakon meča s Valencijom u kojem je Modrić za nešto više od pola sata na terenu pokazao kakav je majstor, Carlo Ancelotti priznaje kako možda i nije bio fer prema čuvenom fudbaleru.

"Luka Modrić je trebao početi meč. Nisam bio fer prema njemu. Ipak, to se događa kada imate ovako kvalitetnu ekipu.", riječi su italijanskog stručnjaka.

Dobio je Italijan pitanje i da li eventualno smatra da nije imao pravi odnos i prema ukrajinskom golmanu Andriyu Luninu kojem nije previše vjerovao, pa je u klub doveo i Kepu Arrizabalagu.

"Ne znam zaista šta da vam kažem. Konkurencija u ekipi je zaista velika i jednostavno nekako moram odabrati", govori Ancelotti.

Pored svih zvijezda čuvenog trenera oduševljava mladi Francuz Eduardo Camavinga.

"Camavinga je dobar na bilo kojoj poziciji. Ima ogroman kvalitet i to nam konstantno pokazuje", istakao je trener Real Madrida.

Kraljevi su nakon 13 odigranih kola drugoplasirani tim španske La Lige s osvojenih 32 boda. Ispred njih je nevjerovatna Girona s dva boda više.

Luka Modrić bez ozbiljnog učinka

Luka Modrić je ove sezone u dresu Real Madrida odigrao ukupno 14 utakmica i nema nekog značajnijeg učinka.

Hrvatski veznjak je na terenu u dosadašnjem dijelu sezone proveo 617 minuta i učinak mu je jedna asistencija u La Ligi. Napravio ju je protiv Barcelone u El Clasicu.

Ipak, njegova igra je ono što oduševljava apsolutno sve. Vidljivo je veliko majstorstvo i sigurnost u igri, te saigrači uživaju kada su s njim na terenu.

Podsjetimo, Luka je dres Reala obukao davne 2012. godine. S madridskim velikanom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a postao je i najbolji fudbaler svijeta 2018. godine.

Ukupno je za Kraljeve nastupio u 502 utakmice iz učinak od 37 golova i 78 asistencija.