Ibiševića želi dovesti trofejni njemački klub, uspostavljeni prvi kontakti

.
Njemački bundesligaš FC Köln ozbiljno razmatra da na zimu dovede Vedada Ibiševića koji će od 31. decembra biti slobodan igrač nakon dogovorenog prijevremenog prekida saradnje sa Schalkeom.

Kako prenosi Sky, ostvareni su prvi kontakti između popularnih Jarčeva i 36-godišnjeg napadača, a njemački Express još ranije je objavio da Ibišević razmatra prelazak u redove Kölna.

Kako se navodi, Köln je u potrazi za napadačem, a iskusni bh. napadač je i dalje u formi, te bi barem kao "džoker" mogao imati zapaženu ulogu u redovima nekadašnjeg njemačkog prvaka koji je titule osvajao u sezonama 1961–62, 1963–64 i 1977–78. Pored tri naslova prvaka Jarčevi u vitrinama imaju i četiri naslova pobjednika Njemačkog kupa.
Bivši Zmaj je prije prekida saradnje za Schalke ove sezone odigrao četiri utakmice u Bundesligi i jednu u Kupu Njemačke, gdje je bio i strijelac jednog gola.

Ibišević je inače četvrti najbolji strani strijelac u historiji Bundeslige sa 127 golova, a nedostaje mu šest pogodaka kako bi prestigao trećeplasiranog Giovanea Elbera (133).

Drugoplasirani je Claudio Pizarro (197), dok je na vrhu neprikosnoven Robert Lewandowski sa čak 248 golova.