Ibra na bosanskom jeziku prijeti Arnautoviću, krenuo na 'Austrijanca', pa se sjetio da se sve snima

zlatan
Švedska televizija objavila je danas kratak snimak svađe Marka Arnautovića i Zlatana Ibrahimovića, a koja se dogodila nakon ranije utakmice Austrije i Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 

Šveđani 20. juna gostuju u Austriji u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a jedna švedska televizija je nekoliko dana ranije izbacila klip na kojem se može čuti i vidjeti kako Ibrahimović na bosanskom jeziku prijeti Arnautoviću.

Bilo je to nakon jedne od prošlih utakmica ovih selekcija. Arnautović je davao izjavu, nakon čega je red došao na Ibrahimovića, no kako su se mimoilazili, tako je sada već bivši napadač Milana i švedske reprezentacije Arnautoviću poručio:

"Čekaću te u Švedskoj".

Nakon toga mu je Arnautović rekao "hajde sad", a Ibra nastavlja da prijeti: "Kući si ovdje, ovdje su ti prijatelji, pustiću te...".

U pozadini se čuje Arnautović koji uporno poziva Ibru na revanš odmah i govori mu da "ne smiješ sada", Ibra na trenutak kreće prema njemu, a onda ipak pobjeđuje zdrav razum kada shvati da ga novinari čekaju da da izjavu.

Arnautović je porijeklom iz Srbije, dok je poznato da je Ibrahimovićev otac Šefik iz okoline Bijeljine.

"Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace", priznao je Šefik Ibrahimović jednom prilikom.

 

Šefik je pod stare dane pravio karijeru pjevača narodne muzike. Dvije pjesme posvetio je svom popularnom sinu, zatim rodnoj Bijeljini, a ima i pjesmu posvećenu Bosni (Vraćam ti se, Bosmo). Prvi njegov muzički snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom “Teško je voljeti”.

Iako je bilo mogućnosti da Zlatan igra za BiH, zemlju svog oca, na kraju je odlučio nastupati za Švedsku uz vječite navode da su mu iz NFSBiH kazali da "imamo mi takvih koliko hoćeš".

Gdje se god pojavi Ibrahimović izaziva posebnu pažnju. Internet je prepun njegovih famoznih izjava u kojim veliča sebe, svoj lik i svoje djelo zbog čega ga neki i smatraju prepotentnim.

"Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mješanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman, a ja sam večinu karijere proveo u Italiji", ispričao je u svojoj autobiografiji slavni napadač koji je nakon utakmice protiv Verone na kraju prošle sezone okačio kopačke o klin.

Ono što je sigurno, još dugo ćemo čitati o njemu i gledati njegove majstorije, ali i kontroverze, poput ovog snimka koji je tek sada ugledao svjetlo dana, a nastao je prije par godina, kada je želio da se obračuna sa Arnautovićem, koji poput njega nastupa za zemlju u kojoj je odrastao, a ne odakle potiče.