Ibrahimović postigao usmeni dogovor s novim klubom, Ligu prvaka će gledati na televiziji

,
Odlazi iz Milana

 

Zlatana Ibrahimovića više nećemo gledati u evropskim takmičenjima. Legendarnom napadaču ugovor s Milanom ističe na kraju sezone i Rossoneri mu neće ponuditi nastavak saradnje.

Ibrahimović će u oktobru proslavili svoj 42. rođendan i tada će biti profesionalni fudbaler, barem je to njegov plan. Sam je priznao da se plaši šta će mu se desiti kada okači kopačke o klin zato i ne razmišlja o penzionisanju.

Ove sezone se nije naigrao. Glavni razlozi su brojne povrede, posljednju je zadobio prije destak dana. Krenuo je da se zagrijava, osjetio je bol i nije zaigrao protiv Leccea.

Kako sada stvari stoje za njega je ova takmičarska godina završena te se već može posvetiti planiranju svog naredne misije koja neće biti u dresu Milana.

Iz Italije danas stiže pomalo neočekivana vijest o dogovoru Ibrahimovića sa novim klubom. Ostat će u Seriji A, ali na eurokupove može zaboraviti.

Tuttomercato navodi da je Ibrahimović postigao usmeni dogovor sa Monzom i da će 90% naredne sezone nositi dres kluba koji ove sezone po prvi put igra u Seriji A.

Na čelu kluba se nalaze Zlatanovi stari poznanici, Silvio Berlusonci i Adriano Galliani koji su ga svojevremeno doveli i u Milan, te bi to na kraju moglo i presuditi za transfer.

Monza je već izborila opstanak i nalazi se u gornjem dijelu tabele, a Berlusconi je odlučan od ovog kluba napraviti stabilnog člana Serije A i za sada mu ide odlično.

Jasno je da Ibrahimović više ne može igrati u klubovima koji se bore za najveće domete, a njegov prelazak u Monzu može se smatrati fudbalskom romantikom za kraj jedne velike karijere.

Šveđanin bh. korijena se na velikoj sceni pojavio prije dvije decenije kada je oduševio svijet igrama u Ajaxu, zatim su uslijedili transferi u Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United...

Osvojio je Zlatan veliki broj transfera, kako domaćih titula tako i kupova, pa i Europa ligu, ali nikada nije bio ni blizu Lige prvaka, tako će kako sada stvari stoje biti i do kraja karijere.

Podsjećanja radi, iako je Milan u polufinalu Lige prvaka i ima priliku osvojiti kontinentalno takmičenje i ove sezone, Ibrahimović neće dobiti medalju jer se ne nalazi na listi prijavljenih igrača.