Ibrahimović se raspitivao o bh. reprezentaciji i fudbalu u Bosni i Hercegovini: Kakav li je odgovor dobio?

Šveđanin balkanskih korijena

Vezni fudbaler Milana i reprezentacije Bosne i Hercegovine Rade Krunić otkrio je u razgovoru za italijanske medije da je bosanski mentalitet pomogao Zlatanu Ibrahimoviću u njegovoj karijeri.

Krunić je istakao da je Ibrahimović istinski šampion koji je već pomogao ekipi i koji će uraditi mnogo za ekipu u nastavku sezone.

- Ibrahimović je pravi šampion koji diže naš nivo na treningu. Već je pomogao timu i uradiće još mnogo više u budućnosti, rekao je Krunić za Sky Sport Italia i dodao:

- Njegov otac je iz Bosne i Hercegovine poput mene tako da pričamo istim jezikom. Nije bio dugo u Bosni i Hercegovini tako da me pitao kako stoje stvari u našoj zemlji, interesovao se za fudbalsku reprezentaciju BiH i fudbalsku scenu u mojoj domovini.

Naš reprezentativac je Italijanima također dodao da je upravo balkanski mentalitet pomogao švedskom napadaču u njegovoj karijeri.

- Mi smo drugačiji od ostatka Evrope, recimo da razmišljamo drugačije. Smatram da je to pomoglo Ibrahimoviću koji je odrastao u Švedskoj, no zahvaljujući napornom radu napravio je fenomenalnu karijeru tako da je naslijedio od nas tu radnu etiku, zaključio je bh. veznjak.