Zlatan Ibrahimović: U Engleskoj me na početku nisu voljeli, ali meni je to odgovaralo, bilo je zabavno

1233

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović, zvijezda lidera Serije A, Milana, govorio je za ESPN o svojoj karijeri u Premijeršipu.

- Bilo mi je zabavno, stvarno sam uživao igrajući tamo, kada sam tek došao, svi su bili protiv mene. Tada me u Engleskoj nisu voljeli. Svi ti hejteri su me nakon tri mjeseca zavoljeli i ja ih onda više nisam volio. Obožavam kada me ljudi mrze jer to izvlači ono najbolje iz mene. Bilo mi je stvarno zabavno, sjajna liga i nevjerovatna atmosfera, rekao je Ibra.

Mančester junajted smatra najboljim klubom u karijeri. 

- Sretan sam jer sam igrao za Junajted, to je najbolji tim u Engleskoj, mislim da je bila ispravna odluka doći tamo. Bio je to dobar trenutak, lako je kada dođeš u klub na vrhu, ali ovo je bio veći izazov. Ostvariš uspjeh postaneš dio historije. Navijači su bili odlični, dodao je.

Ibrahimović je nakon Junajteda otišao u MLS, igrao za El Ej Galaksi, da bi se nakon toga vratio u Milan 2020. godine i od tada je za trenutno vodeću ekipu Italije postigao 33 gola.

Kaže kako ni u 40. ne razmišlja o kraju karijere:

- Igrat ću sve dok mogu, stvarnost je takva da planiram igrati sve dok ne vidim da je neko bolji od mene, a to znači da ću sigurno još igrati, rekao je Ibrahimović.