Ibričića pitali ima li šanse za dolazak Džeke, on ih razočarao: "Izgleda kao nemoguća misija"

.
Čuda su moguća, ali...

 

Kapiten Domžala Senijad Ibričić u nedjelju se u utakmici protiv Celja oprašta od aktivnog igranja nogometa.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine spreman je za kraj izuzetno blistave i bogate karijere koju je počeo Podgrmeču u svom Sanskom Mostu, a kasnije igrao za Zagreb, Hajduk, Lokomotiv Moskvu, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyesspor, Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper i od 2017. za Domžale.

Ovaj 36-godišnji majstor odlučio je da stavi tačku na i, a u nedjelju će odigrati posljednju utakmicu kao profesionalni nogometaš, nakon čega će se više posvetiti svojoj porodici i privatnom životu.

Poznato je da je Ibričić veliki prijatelj Edina Džeke, pa je Slovence zanimalo da li je moguće da napadač Intera na kraju dođe u Domžale. Senijad nije htio davati lažnu nadu lokalnim novinarima, ali je istakao da je sve moguće.

"Izgleda kao nemoguća misija, ali ništa nije nemoguće. Da su prije deset godina, dok sam igrao za Hajduk, ljudi u Sloveniji pitali je li moguće da ikad igram ovdje, vjerojatno bi svi rekli da je to nemoguće. Bez lažne skromnosti... Iako smo Edin i ja prijatelji, jako sam svjestan da je to teško izvodljivo, ali ko zna šta nam budućnost donosi", kazao je Ibričić.

Džeko ima 36 godina, ali još uvijek ugovor s Interom i vjeruje se da će barem još dvije ili tri sezone igrati na visokom nivou, a onda će sam odabrati da li će poput mnogih igrača otići na neku egzotičnu destinaciju kako bi sve priveo kraju ili će se brzo posvetiti svojim privatnim stvarima i u potpunosti bazirati na svoj porodični život.