Icardi briljirao u pobjedi Intera, Džeko nastavio golgeterski post u remiju Rome i Fiorentine

Večerašnjim susretima nastavljeno je 30. kolo italijanske Serie A, a u centru pažnje bio je duel Genoe i Intera.

Luciano Spaletti je od prve minute u sastav Intera stavio Maura Icardija koji je svoj povratak u tim nakon dva mjeseca krunisao vrhunskom partijom.

Inter je poveo na "Luigi Ferrarisu" u 15. minuti kada je Roberto Gagliardini pogodio na asistenciju Kwadwa Asamoaha.

U 39. minuti štoper Genoe Cristian Gabriel Romero je skrivio penal i dobio direktan crveni karton, a Icardi je realizovao najstrožiju kaznu za 2:0. U 54. minuti Icardi je maestralno uposlio Ivana Perišića koji pogađa za 3:0.

Spalletti je odlučio zamijeniti Icardija u 80. minuti, a malobrojni navijači Nerazzurra su Argentinca na klupu ispratili zvižducima.

U 81. minuti Gagliardini je postigao svoj drugi pogodak na meču za konačnih 4:0. Ervin Zukanović je kao kapiten predvodio poraženu ekipu tokom svih 90 minuta.

Roma i Fiorentina su podijelili bodove na olimpicu remiziravši rezultatom 2:2, no Edin Džeko se nije upisao u strijelce i na taj način nastavio golgeterski post koji traje od 23. februara.

Fiorentina je vodila dva puta pogocima Germana Pezzelle (12.) i Gersona (51.), no Romu su u rezultatski egal vraćali Nicolo Zaniolo (14.) i Diego Perotti (57.).

Ostali rezultati: Empoli - Napoli 2:1, Frosinone - Parma 3:2, SPAL - Lazio 1:0, Torino - Sampdoria 2:1, piše klix.ba.