Igra "papir, kamen, makaze" odlučila pobjednika biciklističke utrke u Sloveniji

.
Slovenski biciklista Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) svojom je voljom došao drugi na cilj četvrte etape Utrke po Sloveniji prepustivši pobjedu ekipnom kolegi Poljaku Rafalu Majki.

Naime, najbolji biciklista svijeta je, na iznenađenje svih, predložio najbližem konkurentu Majki da pobjedu u samoj završnici odluči igra "papir, kamen, makaze".

Poljak je prihvatio pa su dvojica takmičara na 200 metara pred ulazak u cilj umjesto sprinta mahala rukama i odigrala igru na sreću u kojoj je pobjedu na kraju odnio Majka.

Pogačar mu je tu već čestitao, potom je malo usporio i prepustio rivalu da prvi prođe kroz ciljnu ravninu, a zanimljivo da su do tada obojica gotovo zagrljeni vozili posljednjih desetak metara trke.

Ipak, Pagačar je zadržao zelenu majicu vodećeg u ukupnom poretku uoči današnjeg finala.

Slovenac ima tri sekunde prednosti pred Majkom, ali Poljak je već nakon pobjede u prvoj etapi poručio da će najbolji biciklist svijeta biti taj koji će slaviti na kraju.

Pred biciklistima je danas posljednja etapa u kojoj bi se za pobjedu trebali boriti specijalisti za sprint, a Pogačar bi se drugu godinu zaredom trebao okititi titulom pobjednika slovenskog Toura.