Igrači Bayerna slavili pobjedu nad Barcelonom, a zatim je sve stalo kad se pojavio Oliver Kahn

č
Minhenski Bayern pobijedio je u 2. kolu Lige prvaka Barcelonu s 2:0.

Ogroman broj prilika viđen je s obje strane, ali na kraju su postignuta samo dva gola, oba u mreži Barcelone.

Bayern je ovom pobjedom izašao iz male krize koju su imali u prethodnom periodu u utakmicama Bundeslige gdje su imali tri vezana remija.

Nakon pobjede nad Barcelonom igrači Bayerna su slavili, a zatim se u svlačionici pojavio direktor Oliver Kahn.

On se odlučio obratiti timu. Zamolio ih je da ne upadaju u euforiju i da dobru igru iz meča protiv Barcelone prenesu i na bundesligaške terene.

"Ne trebamo previše slaviti i upasti u euforiju. Vidjeli ste kakav fudbal možemo igrati u određenim fazama. Postoji još dosta toga gdje možemo napredovati i biti bolji", rekao je Kahn igračima.

Direktor Bayerna je potvrdio ove riječi i dodao je da je poruka da sada ne trebaju stati protiv nešto slabijih protivnika.

"Rekao sam im da je pobjeda mnogo vrjednija ako se potvrdi. To znači da moraju pobijediti u Augsburgu", istakao je Kahn.

Legendarni Kahn je poziciju direktora Bayerna preuzeo u ljeto 2021. godine i veoma uspješno vodi tim uz predsjednika Herberta Hainera i Hasana Salihamidžića.

On je godinama nastupao za Bavarce kao igrač. Branio je u 632 utakmice za velikana iz Minhena i osvojio je sve što je mogao s ovim klubom.