Igrači Liverpoola nezadovoljni s novim, 58 miliona eura vrijednim trening kampom

Liverpool
Liverpoolove zvijezde su navodno nezadovoljne novim trening kampom koji je sagrađen u predgrađu budući da je na toj lokaciji previše vjetrovito.

 

Liverpool se još u novembru prošle godine preselio u Kirkby iz svog starog kampa u Melwwodu, a novi objekt se može pohvaliti s dvije teretane, bazenom, dva terena u punoj veličini i apartmanima za hidroterapiju.

Međutim, prema pisanju engleskih medija, igrači se žele vratiti u Melwood zbog količine vjetra s kojom sada moraju izaći na kraj.

Kamp se nalazi u području poznatom kao "Vjetrovita luka", a mediji tvrde da, iako nema pritužbi na objekte, vjetar otežava treniranje.

Govoreći 2017. godine o perspektivi odlaska iz Melwooda, Liverpoolov trener Jurgen Klopp je rekao da bi promjena bila dobra za budućnost kluba.

"Zaista volim Melwood, ali nogomet se mijenja. Ne možemo ovo izbjeći. Ne možemo ostati takvi kakvi smo oduvijek bili i nadamo se da ćemo se nositi s ostalim klubovima. Ponekad morate postaviti standarde. Zaista je dobro što nam naši vlasnici daju priliku da napravimo ovaj veliki korak u budućnosti. Prije 25 godina Melwwod je postavio nivo. U tih 25 godina dogodilo se puno stvari", rekao je Klopp o kampu čija je izgradnja koštala 58 miliona eura.