Najgori Junajtedov start u poslednjih 29 godina

Igrači Mančester Junajteda trebaju da preuzmu odgovornost za poraz od West Ham-a, rekao je igrač Junajteda Luke Shaw. Poraz od 3-1 je osigurao Junajtedov najgori početak sezone u zadnjih 29 godina.

Sada su na desetom mjestu, devet poena iza lidera tabele Mančester Sitija, nakon što su izgubili tri od sedam utakmica Premier Lige.

“Ne igramo dovoljno dobro i ne iskorištavamo talenat koji ovaj klub posjeduje,” rekao je Shaw. Nismo izgledali uopće kao tim koji je spreman da pobjedi West Ham. Ako želite istinu ja mislim da je igra bila grozna. Kao individualac i kao tim mislim da smo užasni.”

Tim sa Old Trafforda mora donijeti velike odluke nakon ovog poraza.
Ranije ove sedmice, Junajtedov šef je potvrdio da Paul Pogba neće biti kapiten tima opet, navodno zbog brige o njegom ponašanju.

Junajtedovih 10 bodova iz sedam utakmica je isto kao i u sezoni 2013-14 pod vodstvom Davida Moyes-a.
Shaw, koji je želio da napusti Old Trafford u ljetnom prelaznom roku nakon što je iskritikovan od strane Mourinha je dodao: ” Utakmice poput ove moramo da izdominiramo, da kreiramo šanse, da pokažemo ljudima da zaslužujemo da igramo za Mančester Junajted. Jako loše predstave od nas. Mnogo loše.”