Igrao je u Premijer ligi BiH, a sada na meti Stevena Gerrarda

Napadač Osijeka Mirko Marić koji je prošao omladinske sekekcije Širokog Brijega našao se na meti škotskog velikana Glasgow Rangersa.

Kako piše Daily Record, sportski direktor kluba za koji je igrao i bh. reprezentativac Saša Papac jako je zainteresovana za dovođenje Marića, koji s 15 golova trenutno dijeli prvo mjesto liste najboljih strijelaca 1. HNL s napadačem Rijeke Jakovom Puljićem.

Rođeni Mostarac, koji je jedno vrijeme bio i pod ugovorom s Dinamom, a potom ponovo igrao u Širokom Brijegu na posudbi, svojim golom donio je Osječanima pobjedu upravo nad Modrima u prošlom kolu.

Škoti tvrde da bi Rangersi Marića mogli dobiti za 3 miliona eura, a njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 1,5 milijuna eura. Za Osijek je ugovorom vezan do ljeta 2022. godine.

Trener Rangersa Steven Gerrard želi još jednog napadača koji bi mogao smanjiti pritisak s njihovog najboljeg strijelca Alfreda Morelosa, a postoji i mogućnost da bi Kolumbijac mogao ovoga ljeta napustiti klub poslije 29 golova u 45 utakmica u svim takmičenjima.