Imamo jaku konkurenciju, dovoljno je reći Džeko: Nadam se da će me se neko sjetiti

Milan Đurić
Moje je da nastavim igrati dobro

 

Milan Đurić kao da polako vraća staru formu od prije nekoliko godina. Bitan je igrač u italijanskom drugoligašu Salernitani, koja se bori za povratak u društvo najboljih.  

- U Beneventu smo bili čvrsti, usredotočeni i jaki. Da se nismo suočili s ovakvom igrom, ne bismo napustili Vigorito s pozitivnim rezultatom. Sada imamo novu nogometnu ideju, drugačiji sistem igre, iako nije bilo lako. Prošli smo kroz teško razdoblje, ali posljednjih smo mjesec dana dobri - rekao je Đurić za "Corriere dello Sport".

Kako kaže, zadovoljan je i svojim igrama.

- Mogu biti zadovoljan. Igram kontinuirano i to mnogo znači u smislu samopouzdanja, ali moji nastupi su rezultat timskog rada. U Seriji B ono što je važno je kontinuitet, u određenim mečevima treba zadržati remi, ako se ne može pobijediti. U Seriju A će ići onaj ko napravi najmanje pogrešnih koraka - naglasio je napadač Salernitane.

Naravno, nezaobilazno pitanje je i reprezentacija BiH. 

- Bilo mi je dobro u reprezentaciji između 2015. i 2016. godine, postigao sam i sedam golova. Uvijek razmišljam o reprezentaciji. Konkurencija je žestoka, dovoljno je reći Edin Džeko. Uskoro će se igrati baraž za Evropsko prvenstvo. Moje je da igram dobro u klubu i nadam se da će me se neko sjetiti - rekao je Đurić.