Pjanić otvoreno progovorio: Imao sam ponudu da igram za reprezentaciju Francuske, ali je san bila BiH

Miralem Pjanić, prvotimac Juventusa i reprezentativac BiH, na današnjoj debati i radionici na temu “Emergency Talent”, koja je održana na stadionu u Torinu, italijanskim medijima otkrio je ekskluzivu.

Mali princ je pozdravio Maxa Allegrija, koji napušta klupu Stare dame, a otkrio je i kako je odbio reprezentaciju Francuske, prenosi Football-Italia.

Allegri je uvijek bio nevjerovatan u vođenju našeg tima. Nije lako upravljati takvom grupom, ali je on to uspio i svaka mu čast na tome – kazao je Pjanić.

Naš veznjak u dresu Zmajeva istrčat će 11. juna na stadion Juventusa u meču protiv Italije, koji je i derbi 4. kola kvalifikacija za EURO 2020.

Mogao sam igrati za Francusku. Sportski gledano, to bi bila najbolja stvar. Kada sam imao 18 godina i igrao za Lyon, njihov direktor me zvao. Bio je zainteresiran za mene, ali za njega je bila loše informacija što se prije toga javila BiH. A nastup u dresu BiH uvijek je bio moj san. To bi bila komplikovanija odlika, ali ja sam to odlučio kada sam imao 17 godina – kazao je Pjanić, dodavši:

U Brazilu smo 2014. godine odigrali prvo Svjetsko prvenstvo u našoj historiji. Ne mogu vam ni opisati kako sam se tada osjećao.

Pjanić je odgovorio i kako je igrati s Cristianom Ronaldom, pišu Sportske.ba.

Igrač mora uvijek biti fokusiran. Biti mentalno jak je ključno za igrača na vrhunskom nivou. Ako pogledate Ronalda vidjet ćete kako je fokusiran nevjerovatno kada ekipi ide dobro, ali i kada ne ide. On je toliko jak psihički da sebe uvijek tjera naprijed – objasnio je Pjanić.