Ferguson ga nazvao i počeo psovati: "Imao sam tada 15 godina, a onda je mama uzela slušalicu"

asf

Sir Alex Ferguson je u svojoj karijeri otkrio mnoštvo sjajnih igrača, a jedan od njih bio je i Darren Fletcher.

Iako će mnogi reći da Fletcher nije bio baš nešto spektakularan fudbaler mora se priznati da je u Manchester Unitedu uspio da ostavi itekako dubok trag.

Flecher je bio jedan od igrača kojima je Ferguson itekako vjerovao, te je bio poprilično standardan u ekipi Crvenih đavola. S Unitedom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao i odlično je funkcionisao u veznom redu ovog tima.

Ovaj 38-godišnji Škotlanđanin je u Manchester United stigao na ljeto 2000. godine iz Tyncastlea i tada je bio dio juniorske ekipe s Old Trafforda.

Flecher je u United došao upravo na nagovor Fergusona, ali je otkrio da nije sve išlo tako glatko. Naime, priznao je da je razmišljao da odbije poziv s Old Trafforda što je Fergusona itekako naljutilo.

"Malo mi je falilo tada da potpišem za Newcastle. Tada je Newcastle bio odličan tim i govorili su mi da idem tamo jer u Manchester Unitedu nikada neću imati šansu da igram zbog svih tih zvijezda koje su imali", rekao je Fletcher i dodao.

"Newcastle mi je bio bliže kući i baš sam se dvoumio. Tada se pričalo još da Ferguson ide u penziju. Jedne noći je Ferguson zvao, a na telefon se javila moja sestra. Čuo sam ga kako govori da nisam normalan što idem tamo i počeo je da psuje".

"Tada sam imao samo 15 godina i baš mi je održao lekciju. Mama je vidjela da se nešto dešava i uzela je slušalicu i čula šta on govori, a onda mu je rekla 'Ne možeš tako da pričaš s mojim sinom, to više nikada nemoj da uradiš'. Nakon toga je spustila slušalicu i prekinula poziv".

"Nekoliko minuta kasnije telefon je ponovo zazvonio i bio je Ferguson. Izvinjavao se za psovke i što je galamio na mene. Rekao joj je da im se sviđam i da me žele dovesti u klub i da će prvim avionom doći u Edinburg po mene. Mama je gledala po kući i vidjela da nije baš raspremila sve kako treba, a onda je rekla 'Ne, nećete doći već će on doći u Manchester kod vas'. Odlučio sam tada da idem u United i nisam se pokajao".

Fletcher je u dresu Manchester Uniteda debitovao 2001. godine, a za ovaj klub igrao je sve do početka 2015. godine. Kasnije je nastupao za WBA i Stoke City, te je karijeru završio prije dvije godine. Trenutno je član trenerskog tima Manchester Uniteda.