Inter bolji od Juventusa u najvećem italijanskom derbiju

asdf

Veliki italijanski derbi večeras su odigrali veliki rivali italijanskog fudbala, Juventus i Inter, na stadionu "Juventus" u Torinu, u okviru 31. kola Serije A.

Nakon nešto više od 90 minuta slavila je ekipa Intera s 0:1.

Velika drama viđena je u finišu prvog dijela meča.

Naime, u 45. minuti glavni sudija Irati (Irrati) je nakon VAR intervencije pokazao je na bijelu tačku i svirao penal za Inter. Prekršaj su ranije nad Damfrizom (Dumfries) napravili su Sandro i Morata. Nakon što je udarac turskog veznjaka Čalhanoglua (Calhanoglu) odbranio Ščesni (Szczesny), u nastavku te akcije Inter je postigao gol, ali sudija ga je poništio zbog faula u napadu.

Nedugo potom, na klupi Juvea je nastao haos jer je glavni sudija pokazao da će se penal za Inter ponoviti jer je De Lit (De Ligt) ranije ušao u svoj kazneni prostor kod izvođenja penala.

Iz drugog pokušaja Čalhanoglu je pogodio za 0:1, uz žestoke proteste s klupe domaćina.

U nastavku su obje ekipe imale svoje prilike za gol, domaći su pogodili i stativu, ali se mreže više nisu tresle, pa je pobjeda propala Interu.

Naš napadač Edin Džeko igru je napustio u samom finišu meča kada ga je zamijenio Gosens, a tokom utakmice imao je jedan oštar duel s Kjelinijem (Chiellini) nakon kojeg mu je ukazivana pomoć.