Inter donio konačnu odluku o Edinu Džeki

Ovog vikenda se igra posljednje kolo italijanske Serie A.

Juventus je već ranije osigurao novi naslov prvaka, a Napoli je potvrdio svoje mjesto u Ligi prvaka za narednu sezonu.

Međutim u posljednjem kolu će se voditi velika borba za preostala dva mjesta koja vode u Ligu prvaka. Atalanta i Inter imaju po 66 bodova, dok Milan ima 65 bodova.

Roma ima 63 boda i u posljednjem kolu igra na svom stadionu protiv Parme i ima jako male šanse da osigura svoje mjesto u najelitnijem evropskom takmičenju.

Upravo ova utakmica bi mogla biti i posljednja za bh. reprezentativca Edina Džeku za kojeg se već odavno piše da će na kraju sezone napustiti Rim.

Najviše je za njega zagrizao upravo Inter koji se bori za Ligu prvaka, a prema posljednjim informacijama klub iz Milana će učiniti sve da dovede Džeku čak iako ne izbori Ligu prvaka.

Antonio Conte će preuzeti Inter od naredne sezone, a sportski direktor Intera Giuseppe Marotta ne želi potrošiti više od 12 miliona za bh. napadača, prenosi SportSport.ba.

I finalist Lige šampiona želi Džeku?!

Calciomercato piše kako je finalista ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona zainteresovan za Džeku i da ga menadžer Mauricio Pochettino vidi kao idealnu zamjenu za Fernanda Llorentea, čijim partijama u ovoj sezoni nije pretjerano zadovoljan.

"Uprava Tottenhama neće produžiti ugovor španskom napadaču i interes za Džeku nije iznenađujući", piše se, između ostalog.