Inter i Milan pod imperativom pobjede, Bešiktaš bez Pjanića traži prve bodove

123aa
Večerašnjim utakmicama bit će kompletirano 4. kolo nogometne Lige prvaka, a po običaju za ljubitelje nogometa u BiH u centru pažnje bit će nastupi naših reprezentativaca.

U grupi A mnogo toga trebalo bit biti jasnije nakon večerašnjih okršaja. Ukoliko Manchester City savlada Club Brugge, jednom nogom će zakoračiti u osminu finala, a slično važi i za neuvjerljivi PSG, koji gostuje Leipzigu.

Parižni neće moći računati na povrijeđenog Lionela Messija, dok je njemački klub bez bodova i ovo im je posljednja šansa da se uključe u borbu za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Liverpool je već gotovo siguran putnik u osiminu finala iz grupe B, a priliku za potvrdu će imati na svom terenu protiv Atletico Madrida. Milan, našeg Radeta Krunića igra odlično u Seriji A, ali u Ligi prvaka je još uvijek bez bodova.

Rossoneri zato moraju pobijediti Porto na svom terenu i nadati se da će Liverpool savladati Atletico, kako bi ostali u igri za prolaz.

U grupi C Borussia Dortmund će dočekati Ajax, a obje ekipe su u dobroj situaciji za prolaz. Ipak, mnogo toga će zavisiti i od ishoda meča između Sportinga i Bešikataša.

U redovima turskog prvaka neće biti povrijeđenog Miralema Pjanića, što je svakako dodatna otežavajuća okolnost za Bešiktaš, koji je bez bodova u grupi.

Konačno, u grupi D Real ima priliku da pobjedom protiv Šahtara gotovo osigura prolazak, a mnogo zanimljivije bi trebalo biti u okršaju Sheriffa i Intera, koji se igra u Tiraspolu.

Edin Džeko bi trebao predvoditi napad Nerazzurra, koji su ponovo pod imperativom pobjede, a u redovima domaćeg sastava priliku za igru čekat će i bh. defanzivac Stjepan Radeljić.