Inter jako brzo "prebolio" Džeku: Poznat Edinov nasljednik!

marcus thuram
Nakon što je Edin Džeko potpisao za Fenerbahče, a Lukaku se vratio u Celsea, ekipa Intera ostala je samo na Lautaru Martinezu.

 

Jasno je svima bilo da će Inter morati da dovede barem jednog napadača, a očito je da su jednog pronašli i dovest će ga kao slobodnog igrača.

Naime, iako se danas govorilo da će potpisati za Milan, Marchus Thuram je odabrao ljutog rivala ovog tima, ekipu Intera.

Ranije je dobio ponudu PSG-a, Leipziga, a sada je konačno poznato da će karijeru nastaviti u ekipi Intera iz Milana.

Thuramu, sinu proslavljenog bivšeg francuskog reprezentativca Liliana, ugovor sa Borussijom Mönchengladbach ističe ovog ljtea i on je klub obavijestio da neće produžiti isti.

Thuram može da igra bilo gdje u napadu i sigurno je da će ekipi Intera biti od velike koristi u narednoj sezoni.

Bivši igrač Souchauxa i Guingampa je u 32 meča postigao 16 golova uz sedam asistencija tokom prošle sezone.

Bio je evropski prvak za igrače do 19 godina sa reprezentacijom Francuske, a također ima u biografiji i osvojenu Ligu nacija s Tricolorima 2021. godine.

U međuvremenu se spominje da bi čak Romelu Lukaku iz Intera mogao da pređe u redove gradskog rivala Milana, što ne zvuči nimalo nemoguće, ali ni pretjerano realno.

Lukaku se prije godinu dana vratio u Inter na posudbu nakon sezone za zaborav u Chelseaju koji ga je upravo s Meazze doveo za čak 115 miliona eura, ali ispostavilo se da je taj transfer bio veliki promašaj.