Inter razbio Milan i napravio veliki korak ka tituli prvaka Italije

Seria A
Nogometaši Intera slavili su u gradskom derbiju protiv Milana rezultatom 3:0 i napravili veliki korak ka osvajanju titule prvaka Italije.

 

Derby della Madonnina, 228. po redu, igrao se u okviru 23. kola Serie A, a pripao je nominalnom gostu ubjedljivim rezultatom 3:0.

Već u 5. minuti Lautaro Martinez je pogodio glavom nakon prodora Romelua Lukakua po desnoj strani i doveo Inter u vodstvo.

U finišu prvog poluvremena vidjeli smo još jedno uzbuđenje kada je Ivan Perišić šutirao u prvi ugao, Gianluigi Donnarumma je odbranio, a Lautaro nije uspio odbijenu loptu proslijediti u gol.

Milan je zaprijetio na početku drugog poluvremena kada je dvije prilike propustio Zalatan Ibrahimović, a jednu Sandro Tonali. Tačnije, Samir Handanović je sjajno intervenisao.

U 57. minuti te promašaje je kaznio Martinez svojim drugim pogotkom na meču. Achraf Hakimi je sjajno prošao po desnoj strani, uposlio Christiana Eriksena koji šalje genijalan pas ka Perišiću, Hrvat odigrava u peterac za Lautara koji je posprema ispod Donnarumme za 2:0.

 

U 66. minuti Lukaku je nakon sjajne solo akcije postavio konačnih 3:0. Primio je loptu na centru, a ispred njega su se nalazila četvorica igrača Milana. No, on je krenuo hrabro ka golu i u punom sprintu šutirao sa 16 metara i matirao Donnarummu.

Reprezentativac Belgije je zabio 17. gol u prvenstvu i postao najbolji strijelac, te ima jedan više od Cristiana Ronalda.

Handanović je bio nesavladiv i u samom finišu meča nakon šuteva Ante Rebića i Francka Kessieja, te je sačuvao svoju mrežu netaknutom za ubjedljiv trijumf Nerazzurra.

Rade Krunić nije ulazio u igru u redovima Milana.

Lider Inter je ovom pobjedom povećao prednost u odnosu na drugoplasirani Milan na četiri boda koja bi im mogla biti ključna u borbi za titulu prvaka.

Milan - Inter 0:3 (Martinez 5., 57., Lukaku 66.)